Søgemaskineoptimering (SEO) for begyndere

Hvis der er én ting som det færreste har helt og aldeles styr på indenfor forretningsverdenen, så er det SEO. SEO, også kaldet søgemaskineoptimering, handler i grove træk om at få google og andre søgemaskiner til at kunne lide dit indhold – og det er der mange forskellige måder at gøre på.

Resultatet af al din SEO-slid skulle gerne være en bedre rangering på google, og dermed også flere organiske besøgende på din hjemmeside – og dermed flere potentielle gratis kunder. 

… og hvis der er én ting som de fleste virksomheder gerne ser mere af, så er det kunder der ikke koster noget at få. Det siger næsten sig selv at SEO er blevet utroligt populært derude i erhvervsverdenen. Men hvad kan du gøre, hvis du står som iværksætter og ikke har det vidensmæssige fundament til at vide hvor du skal starte? Det kan du læse meget mere om herunder eller her: Lær SEO af Henrik Bondtofte i denne artikel

SEO for nybegyndere – indhold

Den første ting som vi skal kigge på er dit indhold. Indhold kommer i mange forskellige størrelser og former, men dækker oftest over det tekst som du har på din side. Der findes nemlig regler for hvordan du SEO optimerer dit indhold på hjemmesiden.

Til at starte med bør du finde nogle primære og sekundære søgeord, som du gerne vil have at google skal genkende dig- og din side på. Derefter skal du få det primære søgeord til at fylde omkring 3% af hele din tekst (som helst ses at være på over 2.000 ord pr. side) 

Derefter skal det sekundære søgeord smides ind hvor det nu lige passer, det må ikke fylde mere end et par procent af siden, og skal egentligt bare indgå naturligt.

Hvad skal du skrive om?

Hvis du har en meget specifik niche og du gerne vil være sikker på at dukke op når folk søger på relateret nicher, så kan du med fordel se mod noget man kalder for \’topic clusters\’. Topic clusters dækker over alle de relateret emner der kunne være til dit emne. 

Lad os sige at du eksempelvis er fotograf og foretrækker at tage billeder udenfor. Her kunne du have topic clusters som adventure, udendørsliv generelt, opdagelsesrejser og tips til hvordan du fotograferer der og så videre.

Det gør egentligt ikke noget at dit primære søgeord ikke nævnes, så længe det ligger indenfor samme type emner – så skal det nok gavne på bunden alligevel. 

Indlæg oprettet 16

3 tanker om “Søgemaskineoptimering (SEO) for begyndere

  1. Adgency.dk Howdi, Jeg er meget imponeret over nyheden. Jeg har selv gået med tanken i en længere periode og ift. Søgemaskineoptimering (SEO) for begyndere, så er det bare utroligt godt skrevet 😛 Rigtig god dag. Milas I.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen